Wróć do przepisów

Makaron z oliwkową tapenadą

  • 2 os.
  • 15 min.
Skład

200 g makaronu tagliatelle

2 łyżki pasty oliwkowej z Bruschetta Trio Pełna Dobra

1 łyżka oliwy

40 g słonecznika

10 pomidorków cherry

parmezan

sól i pieprz

Przygotowania

Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Pomidorki umyj i pokrój na pół. Na patelni (bez tłuszczu) upraż ziarna słonecznika. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodaj pastę oliwkową, słonecznik oraz łyżkę oliwy. Wszystko delikatnie wymieszaj i w razie konieczności dopraw. Makaron przełóż na talerze. Dodaj pomidorki cherry i zetrzyj dowolną ilość parmezanu. Gotowe!

Wykorzystaj ten produkt
Bruschetta trio: paprykowo-pomidorowa, pomidorowa, oliwkowa
Podobne przepisy

perla. pełna pomysłów

Artykuły

warto przeczytać