kilka kawałków pieczywa
1 duża cukinia
garść pomidorków cherry
1 papryka żółta
2 opakowania Perla Pełna Dobra hummus z toppingiem spisy salsa
1/2 limonki
sól gruboziarnista
pieprz
2-3 łyżki oliwy
1 ząbek czosnku
garść ulubionych kiełków
Warzywa dokładnie umyj. Paprykę pokrój w kostkę, cukinię w cienkie plastry, pomidorki cherry przekrój na pół. Przygotuj w misce marynatę. Połącz oliwę z sokiem z limonki, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa pokryj dokładnie marynatą i przełóż na tackę aluminiową. Grilluj je ok. 10 minut, obracając co jakiś czas, by równomiernie się przypiekły. Na drugiej tacce posmarowanej delikatnie oliwą ułóż pieczywo i grilluj ok. 2 minuty. Na ugrillowane pieczywo nałóż porcję hummusu, dodaj przygotowane warzywa i udekoruj ulubionymi kiełkami. Grzanki możesz dodatkowo posolić.