Wróć do przepisów

Chrupiące grzanki z grillowanymi warzywami

  • 3 os.
  • 20 min.
Skład

kilka kawałków pieczywa

1 duża cukinia

garść pomidorków cherry

1 papryka żółta

2 opakowania Perla Pełna Dobra hummus z toppingiem spisy salsa

1/2 limonki

sól gruboziarnista

pieprz

2-3 łyżki oliwy

1 ząbek czosnku

garść ulubionych kiełków

Przygotowania

Warzywa dokładnie umyj. Paprykę pokrój w kostkę, cukinię w cienkie plastry, pomidorki cherry przekrój na pół. Przygotuj w misce marynatę. Połącz oliwę z sokiem z limonki, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa pokryj dokładnie marynatą i przełóż na tackę aluminiową. Grilluj je ok. 10 minut, obracając co jakiś czas, by równomiernie się przypiekły. Na drugiej tacce posmarowanej delikatnie oliwą ułóż pieczywo i grilluj ok. 2 minuty. Na ugrillowane pieczywo nałóż porcję hummusu, dodaj przygotowane warzywa i udekoruj ulubionymi kiełkami. Grzanki możesz dodatkowo posolić.

Wykorzystaj ten produkt
Hummus klasyczny topping spicy salsa
Podobne przepisy

perla. pełna pomysłów

Artykuły

warto przeczytać