- Bagietka
- 2 x Bataty
- Hummus paprykowy „Perla”
- Pół paczki sera żółtego Gouda
- Paczka serka feta
- Garść orzechów pecan
- Żurawina
- Pestki dyni
Halloween tuż za rogiem, więc nadszedł już czas najwyższy czas aby pomyśleć o halloweenowych dekoracjach i przekąskach! Jeśli w tym roku to Ty je organizujesz i brakuje Ci inspiracji na zdrowe i szybkie przekąski, którymi mógłbyś uraczyć swoich gości – nic straconego! Przedstawiamy Wam 2 szybkie przepisy na crostini z hummusem paprykowym Perla, które z pewnością Wam zasmakują i umilą tę „najstrrrrrrrraszniejszą” noc tego roku!
Przepis:
1.Crostini z hummusem, serem, żurawiną i orzechami pecan
Rozpocznij przygotowanie crostini od pokrojenia bagietki w kromki. Skrop je obficie oliwą, a następnie opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie oliwą i opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie hummusem paprykowym „Perla” i ułóż na nim pokrojone w trójkąciki plasterki sera. Crostini udekoruj orzechami pecan, żurawiną i pestkami dyni.
2. Crostini z batata z hummusem, serem feta, żurawiną i orzechami pecan
Nagrzej piekarnik do 200°C, a następnie pokrój bataty w grubsze plastry, ok. 1-2cm. Tak pokrojone bataty połóż na blaszce i piecz je przez ok. 7-8 min z każdej strony, lub do ich miękkości. Upieczone bataty posmaruj obficie hummusem, a następnie posyp je pokruszonym serkiem feta. Crostini z batatów udekoruj żurawiną, i orzechami pecan.
Smacznego! 🙂