Wróć do przepisów

Jesienne przekąski z hummusem paprykowym

  • 4 os.
  • 30 min.
Skład
  • Bagietka
  • 2 x Bataty
  • Hummus paprykowy „Perla”
  • Pół paczki sera żółtego Gouda
  • Paczka serka feta
  • Garść orzechów pecan
  • Żurawina
  • Pestki dyni
Przygotowania

Halloween tuż za rogiem, więc nadszedł już czas najwyższy czas aby pomyśleć o halloweenowych dekoracjach i przekąskach! Jeśli w tym roku to Ty je organizujesz i brakuje Ci inspiracji na zdrowe i szybkie przekąski, którymi mógłbyś uraczyć swoich gości – nic straconego! Przedstawiamy Wam 2 szybkie przepisy na crostini z hummusem paprykowym Perla, które z pewnością Wam zasmakują i umilą tę „najstrrrrrrrraszniejszą” noc tego roku!

Przepis:

1.Crostini z hummusem, serem, żurawiną i orzechami pecan

Rozpocznij przygotowanie crostini od pokrojenia bagietki w kromki. Skrop je obficie oliwą, a następnie opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie oliwą i opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie hummusem paprykowym „Perla” i ułóż na nim pokrojone w trójkąciki plasterki sera. Crostini udekoruj orzechami pecan, żurawiną i pestkami dyni.

2. Crostini z batata z hummusem, serem feta, żurawiną i orzechami pecan

Nagrzej piekarnik do 200°C, a następnie pokrój bataty w grubsze plastry, ok. 1-2cm. Tak pokrojone bataty połóż na blaszce i piecz je przez ok. 7-8 min z każdej strony, lub do ich miękkości. Upieczone bataty posmaruj obficie hummusem, a następnie posyp je pokruszonym serkiem feta. Crostini z batatów udekoruj żurawiną, i orzechami pecan.

Smacznego! 🙂

Wykorzystaj ten produkt
Hummus paprykowy
Podobne przepisy

perla. pełna pomysłów

Artykuły

warto przeczytać