Wróć do produktów

Sałatka orientalna z edamame i quinoa

Sałatka z hummusem – pastą z ciecierzycy i sezamu, sosem paprykowo-pomidorowym, gotowaną czarną komosą ryżową (quinoa) i soją edamame.

Składniki

Hummus 44 % [gotowana ciecierzyca 55 % (ciecierzyca, woda), woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa 9 %, sól, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu], sos paprykowo-pomidorowy 22 % [marynowane czerwone papryki 40 % (czerwone papryki, ocet spirytusowy, cukier, sól), sos salsa 33 % (pasteryzowane pomidory 60 % (pomidory, sok pomidorowy, sól), woda, cukier, marynowana cebula (cebula, sól), marynowana czerwona papryka 4 % (papryka, ocet spirytusowy, cukier, sól), ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, marynowany suszony pomidor 10 % (suszony pomidor, woda, cukier, sól), czosnek marynowany (czosnek, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy), ocet spirytusowy], gotowana czarna komosa ryżowa 22 % (komosa ryżowa, woda), soja Edamame 9 %, orzechy nerkowca.

Alergeny sezam, soja, orzechy nerkowca
  • Wartość energetyczna (w 100g)
  • 854 kJ/ 206 kcal
  • tłuszcz
  • 14 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
  • 1,4 g
  • węglowodany
  • 10,2 g
  • - w tym cukry
  • 3,0 g
  • błonnik
  • 7,8 g
  • białko
  • 5,9 g
  • sól
  • 1,1 g
Gdzie nas znajdziesz

Perla. Pełna dostępności

Przepisy

przygotuj jak chcesz

Artykuły

warto przeczytać