BAGIETKA PSZENNA
TAPENADA Z OLIWEK KALAMATA PERLA PEŁNA DOBRA:
1 opakowanie oliwek Kalamata Perla PEŁNA DOBRA
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka kaparów
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka listków świeżego tymianku lub posiekanej natki pietruszki
szczypta czarnego pieprzu
1 filet anchois (opcjonalnie)
TAPENADA Z OLIWEK ZIELONYCH Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI PERLA PEŁNA DOBRA
1 opakowanie oliwek zielonych Perla PEŁNA DOBRA
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka kaparów
1 łyżka soku z cytryny
4 łyżki oliwy
1 łyżeczka listków świeżego tymianku lub posiekanej natki pietruszki
szczypta czarnego pieprzu
1 filet anchois (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE GRZANEK:
Bagietkę pokrój na skośnie kromki, skrop oliwą z oliwek z obu stron i delikatnie zrumień na suchej rozgrzanej patelni.
PRZYGOTOWANIE TAPENADY Z OLIWEK KALAMATA PERLA PEŁNA DOBRA:
Wszystkie składniki (oprócz czosnku) włóż do miski i zblenduj. Dodaj uprzednio przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj lub zblenduj dokładnie i nałóż na zrumienione kromki.
PRZYGOTOWANIE TAPENADY Z OLIWEK ZIELONYCH PERLA PEŁNA DOBRA:
Wszystkie składniki (oprócz czosnku) włóż do miski i zblenduj. Dodaj uprzednio przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj lub zblenduj dokładnie i nałóż na zrumienione kromki.