Wróć do przepisów

GRZANKI Z OLIWKOWĄ TAPENADĄ

  • 2 os.
  • 20 min.
Skład

BAGIETKA PSZENNA

TAPENADA Z OLIWEK KALAMATA PERLA PEŁNA DOBRA:

1 opakowanie oliwek Kalamata Perla PEŁNA DOBRA

1 mały ząbek czosnku

1 łyżka kaparów

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki oliwy

1 łyżeczka listków świeżego tymianku lub posiekanej natki pietruszki

szczypta czarnego pieprzu

1 filet anchois (opcjonalnie)

TAPENADA Z OLIWEK ZIELONYCH Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI PERLA PEŁNA DOBRA

1 opakowanie oliwek zielonych Perla PEŁNA DOBRA

1 mały ząbek czosnku

1 łyżka kaparów

1 łyżka soku z cytryny

4 łyżki oliwy

1 łyżeczka listków świeżego tymianku lub posiekanej natki pietruszki

szczypta czarnego pieprzu

1 filet anchois (opcjonalnie)

Przygotowania

PRZYGOTOWANIE GRZANEK:

Bagietkę pokrój na skośnie kromki, skrop oliwą z oliwek z obu stron i delikatnie zrumień na suchej rozgrzanej patelni.

PRZYGOTOWANIE TAPENADY Z OLIWEK KALAMATA PERLA PEŁNA DOBRA:

Wszystkie składniki (oprócz czosnku) włóż do miski i zblenduj. Dodaj uprzednio przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj lub zblenduj dokładnie i nałóż na zrumienione kromki.

PRZYGOTOWANIE TAPENADY Z OLIWEK ZIELONYCH PERLA PEŁNA DOBRA:

Wszystkie składniki (oprócz czosnku) włóż do miski i zblenduj. Dodaj uprzednio przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj lub zblenduj dokładnie i nałóż na zrumienione kromki.

Wykorzystaj ten produkt
Oliwki kalamata
Wykorzystaj ten produkt
Zielone oliwki w marynacie ziołowej
Podobne przepisy

perla. pełna pomysłów

Artykuły

warto przeczytać