Wróć do produktów

Hummus klasyczny topping muhammara

Pasta z ciecierzycy i sezamu z dodatkiem słodko-pikantnego sosu z orzechem nerkowca.

  • Produkt roślinny.
  • Źródło błonnika pokarmowego.
  • Źródło kwasów tłuszczowych OMEGA-3.
Składniki

Hummus 85 % [ciecierzyca gotowana 53 % (ciecierzyca, woda), woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa 10 %, ocet spirytusowy, mieszanka przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], słodko-pikantny sos paprykowy z orzechem nerkowca 15 % [marynowana papryka czerwona 59 % (papryka czerwona, cukier, regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; sól), orzechy nerkowca 16 %, marynowany pomidor suszony (pomidor suszony, woda, cukier, sól), olej rzepakowy, naturalny aromat cebuli, ocet spirytusowy, woda o smaku cytrynowym (woda, sok cytrynowy 10 % (z soku zagęszczonego), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalny aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu), mieszanka przypraw, liście kolendry, substancja konserwująca: sorbinian potasu].

Alergeny sezam, orzechy nerkowca
  • Wartość energetyczna (w 100g)
  • 1233 kJ / 298 kcal
  • tłuszcz
  • 25,1 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
  • 2,5 g
  • węglowodany
  • 7,2 g
  • - w tym cukry
  • 1,4 g
  • białko
  • 7,0 g
  • sól
  • 1,28 g
Gdzie nas znajdziesz

Perla. Pełna dostępności

Przepisy

przygotuj jak chcesz

Artykuły

warto przeczytać