Wróć do produktów

Hummus klasyczny topping czerwone pesto

Pasta z ciecierzycy i sezamu z sosem pomidorowym z serem twardym i orzechami pini

  • Be dodatku substancji konserwujących.
  • Źródło błonnika pokarmowego.
  • Źródło kwasów tłuszczowych OMEGA-3.
Składniki

Hummus 86 % [ciecierzyca gotowana 51 % (ciecierzyca, woda), woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa 10 %, ocet spirytusowy, sól, czosnek suszony, kmin rzymski, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], pesto czerwone 14 % [olej rzepakowy, marynowane suszone pomidory 37 % (suszone pomidory, woda, cukier, sól), oliwa z wytłoczyn z oliwek, ser twardy 5 % (mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, stabilizator: chlorek wapnia; podpuszczka zwierzęca, substancja konserwująca: lizozym z jaj), orzechy pini 5 %, przyprawy].

Alergeny sezam, mleko, jaja
  • Wartość energetyczna (w 100g)
  • 1073 kJ / 259 kcal
  • tłuszcz
  • 20 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
  • 2,1 g
  • węglowodany
  • 8,9 g
  • - w tym cukry
  • 2,8 g
  • błonnik
  • 7,6 g
  • białko
  • 7,1 g
  • sól
  • 1,2 g
Gdzie nas znajdziesz

Perla. Pełna dostępności

Przepisy

przygotuj jak chcesz

Artykuły

warto przeczytać