Wróć do produktów

Hummus klasyczny topping czerwone jalapeño

Pasta z ciecierzycy i sezamu z dodatkiem pikantnego sosu z papryką Jalapeno.

  • Produkt roślinny.
  • Źródło błonnika pokarmowego.
Składniki

hummus 85 % [ciecierzyca gotowana 53 % (ciecierzyca, woda), woda, olej rzepakowy, pasta sezamowa 10 %, ocet spirytusowy, mieszanka przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy], pikantny sos paprykowy 15 % [marynowane papryki czerwone 39 % (papryka, cukier, ocet spirytusowy, sól), marynowana papryka Jalapeno 30 % (papryka, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej rzepakowy, pomidory krojone pasteryzowane (pomidory, sok pomidorowy, sól), cebula, marynowany pomidor suszony (pomidor suszony, woda, cukier, sól), czosnek, naturalny aromat, pietruszka nać, woda, cukier, sól, ocet spirytusowy, skrobia, zioła, przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu].

Alergeny sezam
  • Wartość energetyczna (w 100g)
  • 1013 kJ / 245 kcal
  • tłuszcz
  • 18,8 g
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
  • 1,9 g
  • węglowodany
  • 8,7 g
  • - w tym cukry
  • 2,9 g
  • białko
  • 6,5 g
  • sól
  • 1,25 g
Gdzie nas znajdziesz

Perla. Pełna dostępności

Przepisy

przygotuj jak chcesz

Artykuły

warto przeczytać