- Czereśniowe papryczki nadziewane serkiem Perla
- Olive Salad czarne i zielone oliwki z kostkami sera Perla
- Zielone papryczki nadziewane serkiem Perla
- Miodowe papryczki nadziewane serkiem Perla
- świeża bazylia
- patyczki do szaszłyków
- sezam lub inne pestki do ozdobienia
- bagietka, np. z czarnuszką
Grill dla przyjaciół, wśród których kilkoro nie je mięsa? Takie dania, które uwzględnią preferencje kulinarne wszystkich gości? Żaden problem.
Dziś propozycja, której nie może zabraknąć obok karkówki i żeberek…
Kolorowe anti-szaszłyczki, chrupiące i lekko pikantne.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryczki miodowe i zielone należy pokroić na 2-3 grubsze krążki, oliwki przekrawamy na pół, natomiast papryczki czereśniowe pozostają w całości.
Wszystkie kolorowe warzywa oraz serek od oliwek nabijamy naprzemiennie na patyczek i przeplatamy listkami bazylii.
Kombinacji kolorystycznych jest wiele, wszystko zależy od Twojej inwencji.
Gotowe szaszłyczki układamy na talerzu lub desce i posypujemy sezamem (lub innymi ziarnami czy pestkami).
Do tego świetnie pasuje bagietka z czarnuszką, ale jeśli takiej nie znajdziecie, może być inna, ale świeża i chrupiąca 🙂
WSKAZÓWKI
Do krojenia papryczek najlepszy będzie ostry nóż, żeby uniknąć zgniecenia.
Z tego samego powodu warto, przed nabiciem papryczek na patyczek, nakłuć je lekko końcówką noża.